Förkunskaper
Vår PT-utbildning har ett kursinnehåll som är anpassat till att deltagarna har vissa förkunskaper kring ”kroppen i rörelse” och dess fysiologi/anatomi. Genom att säkerställa att du har rätt förkunskaper kommer du ha lättare att ta till dig kunskapen som ges under utbildningen. Följden blir en mer kvalitativ och stimulerande utbildningsmiljö där diskussioner och frågeställningar blir relevanta för alla kursdeltagare. 

Har du tillräckligt med förkunskaper?
Till höger ser du en lista med exempel på utbildningar alternativt arbetserfarenhet som är rekommenderade för PT-utbildningen. Det finns många olika erfarenheter vilka är tillräckliga för PT-utbildningen, som inte står med i listan. Är du osäker? Kontakta oss då gärna och beskriv din bakgrund.

Saknar du nödvändiga förkunskaper?
Rekommenderar vi att du gå vår förberedande kurs: Metoder för styrka och rörlighet som går i anslutning till varje PT-utbildning. Kursen lämpar sig för dig med en utbildningsbakgrund som består av mindre än fem relevanta helgkurser alternativa att du studerat träningsrelaterade områden men helt saknar kunskaper inom anatomi och fysiologi.

Kurser och utbildningar som ger tillräckliga förkunskaper

Konditionsidrott PT preparand kurs
Sjukgymnast
Gruppträningsinstruktör
Fotbollstränare
Friidrottstränare
Idrottsrelaterad ledarutbildning
Idrottskonsulent
Biomedicin
Hockeytränare
Naprapat
Personlig Tränare
Löpcoach steg 1 & 2
Massageterapeut
Idrottslärare
Idrottsledare
Tränarlinjen
Sjuksköterska
Arbetsterapeut
Friskvårdskonsulent
Kiropraktor
Hälsocoach
Tränarprogrammet
Fysiologi
Medicin