Diplomerad Löpcoach – steg 2

Pris: 4900 kr
Längd: Två dagar
Löpcoach 1 + Löpcoach 2: 8900 kr

Utbildningen består av två dagar. Fokus ligger på fördjupning kring löpanalys och åtgärder kopplat till fynd, grunder inom styrketräning för löparen och individanpassad träningsplanering. Alla dessa delar är vitala för att prestera väl och kunna coacha hollistiskt inom löpning. Utbildningen är byggd på aktuell forskning och empiri från framgångsrika löpcoacher. Huvudansvariga lärare på utbildningen är Carl Norell, legitimerad sjukgymnast, fystränare och specialiserad inom löputveckling, och Christian Mundt som är en av Sveries mest erfarna och framgångsrika löptränare. Under utbildningen i Stockholm kommer även Malin Ewerlöf att undervisa stora delar inom styrketräningen. Malin arbetar som löptränare och är en av svergies bästa löpare genom tiderna

 

Filmklipp från teoriundervinsing

 

Filmklipp från praktikundervisning

 


 

Kursinnehåll:

 1. Fördjupning av löpteknik och teknikkorrigering
 2. Fördjupning kring individuell träningsplanering inom löpning
 3. Löpstegets biomekanik
 4. Träningslära gällande styrketräning vid löpning/konditionsidrott - teori
 5. Styrkeövningar med fokus på integrerad kropp för löpare - teori/praktik
 6. Rörlighetsövningar med fokus på individuella behov - teori/praktik

Mat: All mat och fika ingår i priset.

 


 

Mål med kursen

Efter genomförd kurs ska deltagaren ha tillräckliga kunskaper för att klara följande:

 • Kunna utföra träningsplanering/teknikjustering anpassat till löparens specifika behov
 • Med hjälp av bakgrundsinformation lägga upp ett individanpassat långsiktigt träningsprogram gällande styrketräning och spänstträning för löparen.
 • Kunna utföra/instruera styrkeövningar, rörlighetsövningar och spänstövningar anpassade till gymmiljö eller utomhusträning
 • Förstå samband mellan löparens rörelsemönster/arbetskrav och vilka styrkeövningar/rörlighetövningar/spänsövningar som bör användas för att öka löpförmåga.

lopkunskap

 

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN 2019/2020: 

 • 6-7:e mars 2020 - Platser kvar
  På Bosön, Stockholm

 

ANMÄLAN TILL UTBILDNING:

Anmälan är bindande och görs via mail, se adress nedan. I mailet informerar du om vilket kurstillfälle du vill gå och skriver dina personuppgifter och adress. Delbetalning på två tillfällen kan ordnas. Vid sjukdom och läkarintyg har man möjlighet att gå kursen vid annat tillfälle. Vid avbokning av annan anledning kan annat kurstillfälle erbjudas, dock med en avgift på 500 kr per kursdag som avbokas.

Obs: Genom din anmälan godkänner du vår integritetspolicy 

Mailadress: info@konditionsidrott.se