Nästa kursstart aug 2018. Lämna intresseanmälan idag för att få förtur på anmälan till hösten utbildning.

Framtidens PT-utbildning

Endurance Personal Trainer - med tydligt fokus på uthållighetprestation och styrka

Träningssveriges mest eftertraktade PT-utbildning ger dig:

PT-utbildning på Bosön

En stor del av utbildningsdagarna är förlagda på Bosön, Sveriges ledande utvecklingscentrum för utbildning och idrottsutveckling. En anläggning som ger unika förutsättningar för lärande i en inspirerande och professionell miljö.

Sveriges ledande PT-utbildare

Vi har samlat träningssveriges mest kompletta lärarteam för att ge dig den mest understödda kunskapen. Våra lärare har akademisk bakgrund, gedigen träningserfarenhet och flertalet SM och EM medaljer i bagaget.

Jobb direkt efter utbildningen!

Med vår PT-utbildning kommer dina tjänster som personlig tränare stå högt i kurs och redan under utbildningen kommer ledande gym finnas på plats för rekryteringssamtal.

Möjligheter efter PT-utbildningen:

 • Arbeta med ett fantastiskt och inspirerande yrke i gymmiljö, utomhusmiljö och/eller onlinebaserat
 • Ta din egen och andras träning till en helt ny nivå med nyvunna kunskaper
 • Starta ditt egna träningsföretag eller ta anställning som personlig tränare
 • Med vår gedigna grundutbildning är dörrarna öppna för massor av vidareutbildningar inom träning
 • Arbeta som PT i hela Europa med vår internationella ackreditering

Utbildning har genomgått Europe Active's certifiering för Personal Trainer Level 4. Efter godkänd utbildning får du internationella licens och blir sökbara som PT i EREPS internationella databas.  

Vi ger dig träningssveriges mest erfarna lärarteam

Mikael Mattsson

Mikael Mattsson

- Utbildar inom idrottsfysiologi och allmän träningslära.

Mikael är Lektor på GIH & och Visiting Asst. Professor Stanford University samt en internationellt erkänd forskare och föreläsare inom uthållighetsträning

Se videointervju med Mikael här

Malin Ewerlöf

Malin Ewerlöf

- Utbildar inom löpteknikdelen

EM-medaljör med en stor erfarenhet av teknikträning, coachning och programupplägg inom löpning.

Se videointervju med Malin här

Johanna1x1

Johanna Sjöberg

- Utbildar inom styrka och teknik för simning

Johanna är en av Sveriges mest meriterade simmare genom tiderna med flertalet mästerskapsmedaljer på sitt CV. Johanna är även utbildad hälsopedagog på GIH och Personlig Tränare.

chris1x1

Chris Månsson

- Utbildar inom rörlighet

Chris är grundare av Kinexit och en av Sveriges ledande movement specialists med en FAFS examen från Gray Institute i Michigan.

Fredrik1x1

Fredrik Aronsson

-Utbildar inom styrketräning

Fredrik har jobbat med träning i över 10 år och är leg. Fysioterapeut med utbildningar inom OMT. Fredrik är en flitigt anlitad föreläsare och coach inom bl.a Crossfit och olika styrkeidrotter.

Varför utbilda sig till personlig tränare med konditionsinriktning?

Intresset för konditionsträning ökar stadigt och är större än någonsin bland både gymmens medlemmar och motionärerna. Som Endurance PT är dina tjänster mycket attraktiva och efterfrågan på utbildade personliga tränare med uthållighetsprofil är stor. På grund av hög efterfrågan på Endurance PT kommer bl.a. representanter från olika träningskedjor att finnas på plats för rekryteringssamtal.

För att kunna hjälpa en pt-klient, en kund eller sig själv inom områdena konditionsträning, uthållighetsidrott, styrka och programupplägg behövs specifik kunskap inom flera olika områden. För att bli en framgångsrik tränare behöver du en hollistisk förståelse för utveckling av idrottslig prestation och kroppsligt välmående. Den kunskapen får du under Konditionsidrott Educations PT-utbildning - den enda PT-utbildningen i Norden med tydligt fokus på uthållighetsprestation och konditionsträning.

Vad krävs av Dig?

 • Du har erfarenhet från konditionsträning och/eller styrketräning
 • Du har en relevant utbildningsbakgrund eller så går du vår kurs: Metoder för styrka och rörlighet
 • Du har en positiv inställning och ett öppet sinne för lärande och kunskap

Se alla bilder och intervjuer från PT-utbildningen här

 • Program
 • Schema & information
 • PT-Utbildning
 • Karriärmöjligheter

Program

Utbildningsprogram 

Den lärarledda utbildningen pågår från september, med start för hemstudier den 13e aug 2018, och pågår t.o.m. december. Majoriteten av undervisningen är förlagd på helger. Utbildningen startar med hemstudier enligt tydliga riktlinjer. Hösten schema hittar du här.

Distansstudier inför/under utbildning: 5 veckor (ca 15h/vecka beroende på förkunskaper)

 • Block 1 – Idrottsspecifik Anatomi
 • Block 2 - Arbetsfysiologi för uthållighetsprestation
 • Block 3 - Träningselaterad Biomekanik
 • Block 4 - Grundförståelse för styrketräning
 • Block 5 – Grundförståelse för konditionsträning
 • Block 6 - Näringslära för uthållighetsprestation
 • Block 7 - Återhämtning och utvärderingsinstrument

Lärarledd undervisning: 26 dagar 

Läs mer genom att klicka på respektive modul nedan.

Schema & information

PDF om utbildningen 

Klicka här för att ladda ner vår PDF om utbildningen. Aktuellt schema för våren hitta du längre ner i denna flik.

Förkunskaper

Alla är välkomna att gå vår utbildning men vi rekommenderar starkt en viss nivå av förkunskaper. Saknar du förkunskaper bör du för din egen skull genomföra den förberedande kursen Metoder för styrka och rörlighet. Kursen går i anslutning till PT-utbildningen. För vägledning gällande lämplig nivå på förkunskaper kan du trycka här. Är du osäker är du välkommen att kontakta oss via info@konditionsidrott.se

Du behöver dock inte ha erfaren inom cykel, längd, simning, triathlon eller löpning för att kunna tillgodose sig kunskapen. All undervisning anpassas utifrån deltagarens fysisk kapacitet. Det finns således inga fysiska krav för att kunna medverka vid utbildningen.

Licens
Efter fullföljd utbildning och godkänd tentamen kan du arbeta internationellt via ackreditering från Europe Active och erhåller licens/diplomering från Konditionsidrott Educations. Licenskostnaden för Europe Active betalas av konditionsidrott under första året.
EREPS-logo-fc

Pris & betalning
Utbildningen kostar 51920 kr ex moms.  5000 kr betalas 14-dagar efter din anmälan och resterande belopp skall vara betalt 14-dagar innan utbildningen startar.

Delbetalning
Genom vår samarbetspartner Human Finans erbjuder vi räntefri delbetalning av din utbildning på upp till 24 månader. Läs mer här

Antal platser
PT-utbildningen har 20 stycken platser

Material
All litteratur i form av böcker och kompendier ingår i kursavgiften.

Mat
Lunch och fika ingår under alla utbildningsdagar.

Boende
Vi har ett samarbete med Bosön där alla deltagare erbjuds boende till det rabatterade priset 770 kr/natt. Är ni två som delar rum kan priset reduceras ytterligare. Vid bokning ring 08 699 66 00 och ange att du är student på konditionsidrott.

Kontakt/Rektor
Carl Norell är utbildningschef. Han svarar gärna på frågor rörande utbildningen via mail eller telefon, info@konditionsidrott.se alt. 0708 697 952.

Schema för våren 2018
Download Schema för våren 2018

PT-Utbildning

Vill du utveckla dig själv och dina kunder inom styrka och uthållighetsprestation?

Vår utbildning ger dig internationellt giltig PT-licens och lämpar sig för dig som vill bygga kompetens från grunden eller vidareutbilda dig inom styrka och uthållighetsbaserad träning. Utbildningen passar bra för dig som gått våra preparandkurs  (Anatomi och metoder för styrka/rörlighet) eller har en bakgrund som uthållighetsidrottare, terapeut, PT, löpcoach, idrottsledare, gått träningsrelaterade kurser eller liknande. Utbildningen passar även yrkesaktiva som önskar utveckla sina tjänster mot en snabbt växande målgrupp av kunder med intresse för konditionsträning.

Tillsammans med träningssveriges mest kompletta utbildare ger vi dig den kunskap som du behöver för att bli en framgångsrik PT inom konditionsidrott. Utbildningen ger dig internationellt giltig licens och levereras på Bosön, Mornington Sports Center och The Park i stockholm.

Se bilder tidigare utbildningar här

Utbildningsteam med gedigna kunskaper
Våra lärare har en relevant akademisk bakgrund och stor erfarenhet av praktiskt arbete med coaching i sitt område. Utbildningsteamet är en blandning av professorer, idrottsfysiologer, fysioterapeuter, näringsfysiologer och fystränare vilka alla jobbar aktivt med personlig träning och/eller coaching. Vi har byggt en lärarkår där alla har en bred förståelse för träning och även specialiserade kunskaper inom sitt utbildningsområde.

Läs om vårt lärarteamhär

Erfarenhet och forskning
Vi ger er teoretisk och praktisk kunskap som är baserad på ledande tränares erfarenheter och aktuell forskning. Forskning ger hälften av svaren, och den andra hälften kommer från praktisk erfarenhet. Vi anser att den kombinationen är nyckeln till framgångsrik utveckling av motionärer och elitidrottare.

 

Karriärmöjligheter

Utbildningen erbjuder många olika karriärmöjligheter 

Det finns många sätt att jobba som personlig tränare med inriktning uthållighet och kondition. De tre primära områdena är gym-, utomhus- och onlinebaserad personlig träning. En uthålighetsinriktad personlig tränare kan även arbeta inom företagshälsovård. Intresset för denna typ av kompetens är stor och under utbildningen kommer flera ledande gymkejdor att finnas på plats för rekryteringssamtal med deltagarna. 

Läs intervjuer gällande arbetssätt med Endurance PT:s – här

Du erbjuds jobbintervjuer under utbildningen!
Efterfrågan på tränare med kompetens inom uthållighetsträning är stor och många gym har uppmärksammat upplägget och kvalitén i vår utbildning. Vi är stolta över att Actic, med 100 gymanläggningar i Svergie söker Perosnliga Tränare för anställning. Alla får chans till jobbintervju!

Utvecklas dina tjänster och bli en bättre Naprapat, Fysioterapeut eller Kiropaktor
Att rehabiltera en löpare, cyklist eller triathlet med träning kräver god specifik kunskap för den specifika idrottsgrenen. Under Pt-utbildningen ges i flera av modulerna undervisning inom teknik, teknikanalys, teknikkorrigering, specifik styrketräning, aktiveringsmönster, rörlighetskrav, styrkebehov och kinetik för de vanligaste konditionsidrotterna. Kunskapsområden som ger er möjlighet att bättre förstå vilka vägar ni ska ta i rehabiliteringsprocessen.

Jobba självständigt direkt efter avslutad utbildning?
Vi erbjuder en enkel lösning utan att du behöver registrera företag, du får en helt vanlig anställning av vår partner och sätter själv dina priser mot kunderna. Du får en lön varje månad baserat på antal sålda PT-timmar, dvs företaget fakturerar åt dig. Du bara meddelar kundens namn och antal timmar.

Delbetala din PT-utbildning räntefritt på upp till 24 månader

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av vår PT-utbildning

Vill du bli Sveriges nästa Endurance Personal Trainer?