Idrottspsykologi för maximal prestation

Öka din prestation och skapa motivation för din egna och andras träning.

Kursinfo

Att motivation och viljestyrka är avgörande för att maximera sin prestation och skapa långsiktiga resultat är känd fakta. Processen och verktygen för hur detta ska gå till hamnar dock ofta i skymundan till förmån för fysisk träning.

Under kursen på Bosön ger vi dig verktygen och metoderna du behöver för att öka din prestation och skapa motivation för din egna och andras träning.

Mål med kursen

Efter genomförd kurs ska deltagaren ha tillräckliga kunskaper för att klara följande.

  • Genomföra en beteendeanalys av din klient eller dig själv för att förstå vad som motiverar hen i sin träning och/eller tävling.
  • Två nya kognitiva tekniker som stärker din motivation
  • Veta när man ska lugna ner träningen och när det kan vara lämpligt för att söka professionell hjälp för psykisk ohälsa.

Vem riktar sig kursen till och när är metoderna användbara?

Utbildningen passar alla som vill lära sig mer om motivation och visualiseringstekniker oavsett bakgrund!

Du eller din kund är otroligt taggad inför den tuffa utmaningen. Satsningen på uthållighetsidrott är i full gång och träningen går bra. Kul! Men efter några månader avtar kontinuiteten i träningen och det blir en utmaning att bibehålla träningsupplägget. Under kursen får du evidensbaserade verktyg som kan förhindra detta scenario och bidra till att motivationen kommer tillbaka!

Loppet har startat och det känns bra, du eller tränaren har uppmuntrat dig till att slappna av och bestämma dig för att få ut allt idag. Vi ska nå målet! När 70% av loppet är fullföljt upplever du obehag och känslor som successiv tar dig mot sämre prestation. För att bibehålla fart och prestationsnivå behövs rätt mental inställning relativt uppgiften. Under kursen får du verktygen för att lära dig hitta en mental inställning som kommer optimera din prestation.

Utbildningsinnehåll

Kursinnehåll:

  • Kunskap om grunderna i motivation
  • Hantering av oro för smärta under uthållighetsträning och/eller tävling
  • Skapa fokus i samband med uthållighetsträning och/eller tävling
  • Att ge feedback för att nå bättre resultat
  • Praktiska exempel 
  • Material som du kan använda i din fortsatta träning eller mot kund

 

Praktisk information

Utbildningen sker på Bosön Lidingö (vägbeskrivning här). Gratis parkering finns på plats det går även bra att åka kommunalt (se sl.se för reseplanering). För boende på Bosön vänligen ring: 08-699 66 02 , ange att ni kommer från Konditionsidrott för bättre pris. För frågor inför utbildningen kontakta oss på info@konditionsidrott.se

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för denna kurs

Kontakt och frågor

Kontakta oss gärna på info@konditionsidrott om du har frågor gällande utbildningen eller använd vårt kontaktformulär nedan. 

Namn

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a message.

Utbildare

wallsbeck

Mikael Wallsbeck

European Masters in Sport and Exercise Psychology från Högskolan i Halmstad. Han har även en grundläggande psykoterapiutbilning (steg 1) med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning (KBT). Mikael har arbetat som chef och ledare i flera organisationer och har erfarenhet som ishockeydomare. Mikael undervisar och handleder även studenter i idrottspsykologi vid Gymnastik och idrottshögskolan (GIH) i Stockholm.

fredrik_w

Fredrik Weibull

European Masters i Sport and Exercise psychology. Fredrik doktorerar i idrottspsykologi och mer specifikt mentala föreställningar (visualisering). Han har med sin gedigna kunskap om mentala föreställningar tagit fram och utvecklat ett mätinstrument som han har presenterat och lärt ut runt om i världen. Han arbetar med prestationspsykologi inom idrotten och näringslivet.

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få mer information om kommande kurser och events.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

idrottspsykologi