PT-utbildning för terapeuter

Bli en tränare med spetskompetens inom uthållighetsidrott

Utbildningsinfo

Vår PT-utbildning för terapeuter, exempelvis sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer, är en av våra mer gedigna utbildningar avseende generell träningskunskap och coaching inom kondition och uthållighet.

Utbildningen riktar sig till dig som är legitimerad terapeut och vill erhålla PT-licens samt förankra de kunskaper som behövs för att lyckas som personlig tränare.  Utbildningen är baserad på evidens respektive empiri och ger konkreta verktyg samt viktiga orsakssamband kopplat till coachingprocessen.

Undervisningen är anpassad till den kunskap som terapeuter redan har vilket medför att vi kan leverera en aningen kortare utbildning med fokus på relevanta områden som kompletterar den befintliga kunskapen hos studenten. Efter utbildningen får du en internationell ackreditering via Europe Active och en PT-licens via Konditionsidrott.

Möjligheter efter utbildningen

Intresset för konditionsträning ökar stadigt och är idag Sveriges överlägset populäraste träningsform enligt statistik från SCB. Som PT med uthållighetsprofil är dina kunskaper mycket attraktiva och efterfrågan på tränare med spetskompetens inom kondition och uthållighet är stor bland Sveriges motionärer.

Utbildningen riktar sig till dig som vill vidareutbilda dig för att kunna träna individer med konditionsrelaterade och styrkerelaterade mål på ett effektivt sätt. Utbildningen ger dig en gedigen kunskap med fokus på “science to practice” vilket innebär att du blir uppdaterad på den senaste forskningen och du får även ta del av den erfarenhet som framstående tränare innehar. Under utbildningen får du konkreta verktyg och en förståelse för hur du skapar framgång för bl. a. grupper, motionärer och elitaktiva atleter.

Studieinnehåll

Som legitimerad naprapat, sjukgymnast eller kiropraktor har du en gedigen kunskap. Under utbildningsresan ger vi dig kunskap som inte ingår i terapeututbildningarna. Du får ta del av specifik teoretisk respektive praktisk träningskunskap som medför att du kommer kunna  skapa framgång för dina klienter.

Utbildningen består av djupgående distansstudier i två block under totalt 80h timmar. Dessa studier genomförs hemifrån med vägledning från vår kursportal. Den lärarledda delen som är uppdelad i två moduler består av totalt 70h timmar lärarledd undervisning. Efter varje modul genomförs en examination och efter godkänt utförande på dessa erhåller du din PT-licens.

Onlineportalen

Under utbildningen får du tillgång till en unik kunskapsbank i form av vår onlineportal. Den  innehåller 100-tals filmer på övningar, massor av forskningsartiklar, testprotokoll och föreläsningsmaterial. Till skillnad från många andra utbildningar har du även tillgång till kunskapen på onlineportalen efter utbildningen. På så vis kan du enkelt fortsätta utvecklingen av dina kunskaper även efter avslutad utbildning.

 

 

 

Vem riktar sig kursen till och när är metoderna användbara?

Utbildningen riktar sig till dig är terapeut. Exempelvis passar utbildningen bra för sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer eller läkare. Vill du vidareutbilda dig till personlig tränare med spetskompetens och kunna träna individer med exempelvis konditionsrelaterade mål så är detta utbildningen för dig..

Utbildningsinnehåll

Kursinnehåll:

Utbildningen består av två moduler och ser ut enligt följande:

Modul 1: 20 timmar onlinestudier vilka påbörjas 14 dagar innan de lärarledda studierna. De lärarledda studierna i modul ett pågår under 60h fördelat på 9 dagar.

Modul 2: 60 timmar onlinestudier vilka påbörjas direkt efter avslutning av första modulen. Under onlinestudierna ligger det två lärarledda träffar integrerade.

Innehåll onlinestudier modul 1:

 • 3 timmar: Introduktion till applicerbar idrottsfysiologi och generella regler för träningsplanering
 • 5 timmar: Grunder vid skapande av konditionspass och nyttjande av konditionstester
 • 4 timmar: Anatomi och introduktion till applicerad biomekanik
 • 2 timmar: Grunder för teknik inom cykel och löpning
 • 3 timmar: Grunder kring olika metoder för rörlighetsökning
 • 3 timmar: Grunder kring olika metoder för styrkeökning

Innehåll lärarledda studier modul 1:

 • Dag 1: Idrottens biomekanik och funktionell anatomi 5h | Optimal utveckling med coachingprocessen 2h
 • Dag 2: Idrottsfysiologi och vetenskapliga modeller för träningsplanering 5h | Maxpulstest och laktatbaserade konditionstester
 • Dag 3: Utveckling av koordination, kraft och power med fokus på konditionsidrottare
 • Dag 4: Bygga rörlighet för bättre uthållighetsprestation med fokus på alla tre rörelseplan
 • Dag 5: Teknikanalys, teknikutveckling och styrkeutveckling av löpare
 • Dag 6: Specifika tester, skapande av träningspass och periodisering för löpare
 • Dag 7: Specifika tester, skapande av träningspass och periodisering för cyklister
 • Dag 8: Träningsplanering och unika behov för triatleter | Idrottspsykologi: fokus och motivation hos idrottare
 • Dag 9: Klientcase för olika typer av klienter och examination

Innehåll onlinestudier del 2:

 • Block 1 – Applicerad arbetsfysiologi och muskelfysiologi
 • Block 2 – Metoder och principer inom styrketräning/konditionsträning
 • Block 3 – Principer och modeller för träningsplanering
 • Block 4 – Idrottsnutrition för bättre prestation
 • Block 5 – Mobilitet och rörelselära inom konditionsidrott
 • Block 6 – Grunder för optimal återhämtning och testmetodik
 • Block 7 – Klientcase kopplat till modul 1-6

Innehåll lärarledda studier del 2:

 • Dag 1: Handledning med lärare
 • Dag 2: Handledning med lärare

Klicka här för att ladda ner schemat

Praktisk information

Plats & boende: Första blocket av utbildningen levereras på Bosön, Lidingö (vägbeskrivning här) för mer info. Gratis parkering finns på plats och det går även bra att åka kommunalt (se sl.se för reseplanering). För boende på Bosön vänligen ring: 08-699 66 02 ange att ni kommer från Konditionsidrott för bättre pris. När ni bor på Bosön har ni även gratis tillgång till deras träningsytor. Andra blocket av utbildningen ges på Mornington Hotell & Sportcenter i Bromma, Stockholm.

Finansiering: I samarbete med Human finans erbjuder vi möjligheten att delbetala utbildningen räntefritt i 24 månader. Läs mer och ansök här.

Intropris: 25 900 kr inklusive moms för hösten därefter höjs priset

Övrigt: Mat och fika ingår alla heldagar

Förkunskaper

För att gå utbildning behöver du vara fysioterapeut / sjukgymnast, naprapat, kiropraktor eller läkare.

Kontakt och frågor

Kontakta oss gärna på info@konditionsidrott om du har frågor gällande utbildningen eller använd vårt kontaktformulär nedan. 

Namn

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a message.

Utbildare

Mikael Mattsson

Mikael Mattson

Mikael är As. Professor vid Stanford University och erkänd forskare inom uthållighetsträning. Han anlitas regelbundet av idrottsorgan/företag internationellt för utbildningar och föreläsningar. 

Fredrik1x1

Fredrik Aronsson

Fredrik har jobbat med träning i över 10 år och är leg. Fysioterapeut med utbildningar inom OMT. Fredrik är en flitigt anlitad föreläsare och coach inom bl.a Crossfit och olika styrkeidrotter.

Clas Björling

Clas Björling

Clas är en av Sveriges absolut mest framgångsrika triathleter genom tiderna. Han har mycket stor erfarenhet av coachning inom triathlon, duathlon, löpning och multisport.

mikael

Mikael Wallsbeck

Mikael har hjälpt hundratals aktiva idrottare att hantera sina tankar i samband med träning och tävling. Han har en European Masters in Sport and Exercise Psychology och är författare till den bästsäljande boken Träna tanken.

Carl Norell

Carl Norell

Carl har arbetat med uthållighetsprestation i över 10 år. Hans fokus har varit prestationsökning hos löpare och triathleter. Han har hjälpt både elitaktiva och motionärer och har en stor erfarenhet av löprelaterad teknikanalys.

mikaelflockhart

Mikael Flockhart

Mikael har en Master inom idrottsvetenskap och har arbetat med flera forskningsgrupper inom det idrottsvetenskapliga fältet. Mikael är även en flitigt anlitad tränare, rådgivare och föreläsare.

chris1x1

Chris Månsson

Chris är en av Sveriges ledande movement specialists med en FAFS examen från Gray Institute i Michigan. Han är en av grundarna till Kinexit och har en gedigen erfarenhet som Personlig tränare med flera uppdrag som fystränare för idrottare på elitnivå.

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få mer information om kommande kurser och events.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

PT_terapeut