Framtidens PT- utbildning

Licensierad PT med inriktning mot uthållighetsprestation, mobilitet och styrka

 

Träningssveriges mest ger dig:

 • PT-utbildning på Bosön

  En stor del av utbildningsdagarna är förlagda på Bosön, Sveriges ledande utvecklingscentrum för utbildning och idrottsutveckling. En anläggning som ger unika förutsättningar för lärande i en inspirerande och professionell miljö.

 • Sveriges ledande PT-utbildare

  Vi har samlat träningssveriges mest kompletta lärarteam för att ge dig den mest understödda kunskapen. Våra lärare har akademisk bakgrund, gedigen träningserfarenhet och flertalet SM och EM medaljer i bagaget.

 • Jobb direkt efter utbildningen!

  Med vår utbildning till Personlig Tränare kommer dina tjänster stå högt i kurs och redan under utbildningen kommer ledande gym finnas på plats för rekryteringssamtal. Dessutom får alla våra tränare license från branschorganisation Friskvårdsföretagen.

Löpning under PT-utbildningen

Delbetala utbildningen räntfritt i upp till 24 månader

Nollställ

Dina möjligheter efter PT-utbildningen:

 • Arbeta med ett fantastiskt och inspirerande yrke i gymmiljö, utomhusmiljö och/eller onlinebaserat
 • Ta din egen och andras träning till en helt ny nivå med nyvunna kunskaper
 • Starta ditt egna träningsföretag eller ta anställning som personlig tränare
 • Arbeta som PT i hela Europa med vår internationella ackreditering

Varför utbilda sig till personlig tränare med uthållighetsprofil?

Intresset för konditionsträning ökar stadigt och är större än någonsin bland både gymmens medlemmar och motionärerna. Med vår utbildning till Personlig Tränare är dina tjänster mycket attraktiva och efterfrågan på utbildade personliga tränare med uthållighetsprofil är stor. På grund av hög efterfrågan på Personliga tränare med uthållighetsprofil kommer bl.a. representanter från olika träningskedjor att finnas på plats för rekryteringssamtal.

För att kunna hjälpa en pt-klient, en kund eller sig själv inom områdena konditionsträning, uthållighetsidrott, styrka och programupplägg behövs specifik kunskap inom flera olika områden. För att bli en framgångsrik tränare behöver du en hollistisk förståelse för utveckling av idrottslig prestation och kroppsligt välmående. Den kunskapen får du under Konditionsidrott Educations PT-utbildning - den enda PT-utbildningen i Norden med tydligt fokus på uthållighetsprestation och konditionsträning.

 

Vad krävs av dig?

 • Du har en positiv inställning och ett öppet sinne för lärande och kunskap
 • Du har själv i någon form tränat konditions- eller styrketräning
EREPS-logo-fc
KrY_square

Utbildning har delegerad licensieringsrätt från Friskvårdsföretagen samt har genomgått Europe Active's certifiering för Personal Trainer Level 4. Efter godkänd utbildning får du internationella licens, samt en licens från Friskvårdsföretagen (en förutsättning för att kunna söka arbete på de större gymanläggningarna i norden)

Flygbild-2010-boson
Se alla bilder och intervjuer från PT-utbildningen här

Vad våra tidigare studenter säger...

Din kunskapsresa börjar här...

Distansstudier

Utbildningen börjar med 5-6 veckors distansstudier. Under dessa studier har du tillgång till studiematerial, rapporter, videos, instuderingsfrågor på vår onlineportal. På onlineportalen finns vi tillgängliga för frågor, både under distansstudierna och under resten utav utbildningen. Utöver tillgång till portalen får du även ett bokpaket hemskickat till dig där du får ta del av den senaste kunskapen inom styrke- och uthållighetsträning.

Lärarledda studier

De lärarledda studierna (200 timmar) påbörjas och du kommer få ta del av en stor mängd kunskap byggt av vårt fantastiska lärarteam. Ett team bestående av Sveriges absolut ledande experter och idrottstjärnor (läs om alla lärare här). Studierna baseras på den senaste forskningen och kompletteras med mycket praktik ute på Bosön för att skapa en helhetsförståelse. Dessutom får du utveckla ditt ledarskap i mötet med riktiga kunder.

Modul 1 - Anatomi & Kick-off

En god förståelse för kroppens anatomi ger dig förutsättningarna för att skapa en välpresterande kropp. Under denna helg får du en en gedigen genomgång kring hur kroppen är uppbyggd och hur rörelser skapas genom samspel med kroppens strukturer. Lördagen avslutas med en rolig kick-off då du får umgås och lära känna dina nya utbildningskamrater.

Anatomiundervisning under PT-utbildningen

Modul 2 - Idrottsfysiologi & Idrottsnutrition

Fysiologi undervisning på PT-utbildningen

Fysiologiundervisning med Mikael Matsson

För att prestera på topp behövs god kunskap om hur kroppen fungerar – från cellnivå till hela kroppens funktion. Den fysiologiska kunskapen utgör grunden för att kunna förstå vad som händer i kroppen när vi tränar och varför vi svarar olika på samma träningsdos eller utvecklas bättre av en viss typ av träning. Helgen avslutas med en djupdykning inom idrottsnutrition med fokus på effektiva koststrategier för idrottare och motionärer. 

Modul 3 - Kontroll, kraft och spänst

Att vara stark i en idrott innebär att du har en optimal fördelning mellan kroppskontroll, leverans av kraft och skapande av rörelsehastighet. Under denna helg får du en praktisk resa kring hur du utvecklar dessa egenskaper på ett säkert och effektivt sätt.

Styrkeundervisning på PT-utbildningen

Undervisning i styrka på pt-utbildningen på Bosön

Modul 4 - Rörlighet & Coachingprocessen

Rörligheten påverkar mer än du tror. För att låta kroppen prestera optimalt är rörligheten en av nycklarna till att få musklerna att kunna utföra sitt jobb effektivt. Under helgen kommer du få lära dig vad som är en god rörlighet för personen framför dig och hur en bättre rörlighet kan utvecklas. Vi kommer även prata om din roll som coach och hur du skapar framgångsrika träningsupplägg till dina kunder.

Rörlighetsundervisning på PT-utbildningen

Undervisning i rörlighet på PT-utbildningen på Mornington Sportcenter

Modul 5 - Testmetodik, Affärsutveckling & Kundpraktik

Tester är ett viktigt verktyg för personliga tränare. Med hjälp av tester får du inte bara en bild av kundens nuvarande status och träningsnivå utan dessa hjälper dig också att utvärdera om det utvalda träningsupplägget är framgångsrikt. Under helgen får du med dig ett testbatteri som hjälper dig att utvärdera dina kunders träning. Helgen erbjuder även kunskaper inom försäljning och affärsutveckling. Dessutom kommer du få pröva dina kunskaper genom att träffa och coacha riktiga kunder.

Modul 6 - Coacha cyklisten & Fysisk och psykologisk återhämtning

För att hjälpa cyklisten behöver du teoretisk och praktisk kunskap kring programupplägg och konditionstester. Utöver nämnd kunskap fokuserar vi på cykelteknik och analys av svagheter respektive styrkor hos din kund. Utöver cykelkunskapen får du även lära dig hur stress påverkar träningsresultat och återhämtning.

Hur man coachar cyklisten

Undervisning kring cykling och tester på PT-utbildningen på Bosön

Modul 7 - Cocha löparen & Idrottspsykologi

För att bli en bra löpare behöver du jobba parallellt med utveckling av flera olika områden. Under helgen får du lära dig vilken rörlighet som krävs för ett bra löpsteg, hur du får löpsteget ekonomiskt och hur du bygger en bra löpstyrka. Dessutom kommer du få lära dig att göra analyser av löpsteg och utvärdera aerob kapacitet och nyttjande grad. Vi avslutar helgen med att fördjupa oss i idrottspsykologi där du får lära dig flera viktiga mentala verktyg för ökad prestation.

Undervisning med Malin Ewerlöf för våra PT-studenter

Undervisning i löpning under PT-utbildningen på Bosön

Modul 8 - Coacha löparen, triathleten, simmaren & Kundpraktik

Löpundervisningen forsätter under denna helg med praktik tillsammans med riktiga kunder! Efter löppraktiken ges du kunskaper kring coaching av triathleter och simmare. Under sim- och triathlonundervisningen kommer du bli utbildad inom teknik, styrketräning, racepacing, materialval och programupplägg.

Undervisning i simning, löpning och längdskidåkning

Modul 9 - Coacha skidåkaren & Idrottsskador & Arbeta som PT

Under den här helgen kommer du få öka din kunskapsnivå inom längdskidåkning. Du kommer få lära dig teknik, träningplanering och vilken styrketräning som utvecklar skidåkaren bäst. Vi kommer avhandla ämnet idrottsskador med syftet att du ska få kunskaper om hur du kan arbeta förebyggande med dina kunder. Vi avslutar med att ge dig kunskap kring hur det är att arbeta som PT och vad du kan förvänta dig när du börjar att arbeta efter utbildningen.

Examination & Avslutningsmiddag

Sista dagen på din innehållsrika resa summeras med en teoretisk och praktisk examen. Du examineras praktiskt genom att hjälpa klienter med olika uppgifter. När du satt check på alla inlämningsuppgifter och klarat examensdagen samlas vi och firar din nytagna licens med en trevlig avslutningsmiddag med gänget.

Middag på alla PT-studenter på Bosön

Vi ger dig träningssveriges mest erfarna lärarteam

Mikael Mattsson

Mikael Mattsson

- Utbildar inom idrottsfysiologi och allmän träningslära.

Mikael är forskare på Karolinska Institutet och Stanford University samt en internationellt erkänd forskare och föreläsare inom uthållighetsträning.

Malin Ewerlöf

Malin Ewerlöf

- Utbildar inom löpteknikdelen

EM-medaljör med en stor erfarenhet av teknikträning, coachning och programupplägg inom löpning.

Johanna Sjöberg

Johanna Sjöberg

- Utbildar inom styrka och teknik för simning

Johanna är en av Sveriges mest meriterade simmare genom tiderna med flertalet mästerskapsmedaljer på sitt CV. Johanna är även utbildad hälsopedagog på GIH och Personlig Tränare.

chris1x1

Chris Månsson

- Utbildar inom rörlighet

Chris är grundare av Kinexit och en av Sveriges ledande movement specialists med en FAFS examen från Gray Institute i Michigan.

Fredrik1x1

Fredrik Aronsson

-Utbildar inom styrketräning

Fredrik har jobbat med träning i över 10 år och är leg. Fysioterapeut med utbildningar inom OMT. Fredrik är en flitigt anlitad föreläsare och coach inom bl.a Crossfit och olika styrkeidrotter.

Schema och utbildningsplan

Utbildningsprogram 

Majoriteten av undervisningen är förlagd på helger. Utbildningen startar med hemstudier enligt tydliga riktlinjer. Se aktuellt schema genom att klicka på någon av knapparna nedan.

Distansstudier inför/under utbildning: 5 veckor (ca 15h/vecka beroende på förkunskaper)

 • Block 1 – Idrottsspecifik Anatomi
 • Block 2 - Arbetsfysiologi för uthållighetsprestation
 • Block 3 - Träningselaterad Biomekanik
 • Block 4 - Grundförståelse för styrketräning
 • Block 5 – Grundförståelse för konditionsträning
 • Block 6 - Näringslära för uthållighetsprestation
 • Block 7 - Återhämtning och utvärderingsinstrument

Lärarledd undervisning:

 • Anatomi – Kroppen i rörelse
 • Idrottsfysiologi och träningsplanering
 • Testmetodik
 • Rörlighet & 3D-träning
 • Kontroll, kraft och spänst
 • Riktlinjer vid styrketräning av konditionsidrottare
 • Träna och coacha löparen steg 1 & 2
 • Träna och coacha cyklisten
 • Träna och coacha Längdskidåkaren
 • Coacha och Träna Triathleten/Simmaren
 • Idrottsnutrition
 • Idrottsskador
 • Coachingprocessen
 • Affärsutveckling
 • Fysisk och psykologisk belastning
 • Övertränad eller undertränad
 • Kundmötet – Inför och under träning
 • Idrottspyskologi
 • Arbeta som PT

Läs mer genom att öppna schemat nedan

Karriärmöjligheter efter utbildningen

Det finns många sätt att jobba som personlig tränare med inriktning uthållighet och kondition. De tre primära områdena är gym-, utomhus- och onlinebaserad personlig träning. En uthålighetsinriktad personlig tränare kan även arbeta inom företagshälsovård. Intresset för denna typ av kompetens är stor och under utbildningen kommer flera ledande gymkejdor att finnas på plats för rekryteringssamtal med deltagarna. 

Läs intervjuer gällande arbetssätt med Endurance PT:s – här

Du erbjuds jobbintervjuer under utbildningen!
Efterfrågan på tränare med kompetens inom uthållighetsträning är stor och många gym har uppmärksammat upplägget och kvalitén i vår utbildning. Vi är stolta över att Actic, med 100 gymanläggningar i Svergie söker Perosnliga Tränare för anställning. Alla får chans till jobbintervju!

Utvecklas dina tjänster och bli en bättre Naprapat, Fysioterapeut eller Kiropaktor
Att rehabiltera en löpare, cyklist eller triathlet med träning kräver god specifik kunskap för den specifika idrottsgrenen. Under Pt-utbildningen ges i flera av modulerna undervisning inom teknik, teknikanalys, teknikkorrigering, specifik styrketräning, aktiveringsmönster, rörlighetskrav, styrkebehov och kinetik för de vanligaste konditionsidrotterna. Kunskapsområden som ger er möjlighet att bättre förstå vilka vägar ni ska ta i rehabiliteringsprocessen.

Jobba självständigt direkt efter avslutad utbildning?
Vi erbjuder en enkel lösning utan att du behöver registrera företag, du får en helt vanlig anställning av vår partner och sätter själv dina priser mot kunderna. Du får en lön varje månad baserat på antal sålda PT-timmar, dvs företaget fakturerar åt dig. Du bara meddelar kundens namn och antal timmar.

Licensens

Efter fullföljd utbildning och godkänd tentamen kan du arbeta internationellt via ackreditering från Europe Active. Du erhåller även en PT-licens från Konditionsidrott Educations. Licenskostnaden för Europe Active betalas av konditionsidrott under första året.

Förkunskaper

Alla är välkomna att gå vår PT-utbildning. 

Det viktigast är att du har ett öppet sinne och en vilja att utvecklas och ta till dig nya kunskaper. 

Det är också en fördel om du någon form av tidigare erfarenhet av att ha tränat konditions- eller styrketräning.

Du behöver dock inte ha erfaren inom cykel, längd, simning, triathlon eller löpning för att kunna tillgodose dig kunskapen. All undervisning anpassas utifrån deltagarens fysisk kapacitet. Det finns således inga fysiska krav för att kunna medverka vid utbildningen.

Pris, delbetalning och anmälan

Anmälan sker via hemsida, det går också bra att kontakta oss så hjälper vi dig att göra anmälan. Priset för utbildningen är 64900 kr inkl 25% moms. Har du eget företag eller planerar att starta bolag kan du dra av momsen. 

I samarbete med Human Finans erbjuder vi ett alternativ att räntefritt delbetal utbildningen i upp till 24 månader. Skulle du t.ex. låna 50 000 kr till utbildningen under 24 månader blir din månadskostnad 2112 kr per månad. Du kan ansöka om delbetalning här

Kontakt

Tveka inte att kontakta oss ifall du har frågor gällande utbildningen. 

Mail: info@konditionsidrott.se 

Tele: 070 869 79 52 

Ubildningslokaler

Majoriteten av utbildningen sker på Riksidrottsförbundets anläggning vid Bosön på Lidingö i Stockholm. Du kan läsa mer om Bosön här. Övrig utbildningen sker vid Mornington Sportcenter Bromma och The Park i Stockholm.  

Vanliga frågor

Läs om de vanligaste frågorna kring PT-utbildningen här>>

Lämna gärna en förutsättningslös intresseanmälan för att få mer information om utbildningen och erbjudanden om en gratis konsultation

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

FAQ

Hur fungerar betalningen för utbildningen?

Du betalar din utbildning mot faktura. 5000 kr av utbildningskostnaden skall vara betald 14-dagar efter din anmälan och resterande belopp skall vara betalt 14-dagar innan utbildningen börjar. Det går även bra att räntefritt delbetal din utbildning via Human finans på upp till 24-månader.

Behöver jag vara vältränad inom konditionsidrotter för att gå PT-utbildningen?

Absolut inte, din fysiska kapacitet påverkar inte hur väl du kan ta till dig praktisk och teoretisk kunskap. All undervisning anpassas så alla kan delta oavsett fysisk kapacitet.

Måste jag närvara på alla moment för att få min licens?

Du kan vara borta högst 4 dagar. Denna undervisning måste dock tas igen via distansstudier och inlämningsuppgift.

Hittar du inte svaret du söker? Kontakta oss då gärna här

Eller ladda ner vår utbildningsguide nedan

Kan man jobba med styrketräning efter fullföljd PT-utbildning?

Du kan jobba med både styrketräning, rörlighetsträning och uthållighetsträning efter fullföljd utbildning. En stor del av utbildningen bygger på att förstå teori och praktik vid styrketräning av konditionsidrottare.

Vart jobbar en PT som har fokusering mot kondition och uthållighetsidrott?

Hos samma arbetsgivare som övriga PT:s, läs mer här

Behöver jag några förkunskaper?

Vår PT-utbildning har ett kursinnehåll som är anpassat till att deltagarna har vissa förkunskaper kring ”kroppen i rörelse” och dess fysiologi/anatomi. Därmed är det bra om man har en viss utbildningsbakgrund och/eller arbetserfarenhet. Här kan du läsa vilka förkunskaper som är lämpliga, saknar du förkunskaper kan du gå vår preparandkurs

Vad händer om jag blir sjuk under utbildningen?

Om du blir sjuk under utbildningen har du möjlighet att komplettera upp till 3-dagars undervisning i mån om plats. Kostnaden för komplettering är 650 kr per dag.

Är du sjuk mer än 3-dagar behöver du ha läkarintyg för att ha rätt till ytterligare komplettering.

Delbetala din PT-utbildning räntefritt på upp till 24 månader

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av vår PT-utbildning