161211_ept_carl20161211_0130

Jag har fått frågan hur det kommer sig att jag valt att studera till Endurance PT och vad det är som gör att inriktningen med konditionsidrott tilltalar.

VEM är det jag ska träna, Varför applicerar jag den tekniken, Hur gör jag tekniskt sätt.

I mitt sätt att se på träning som Coach handlar det alltid om att förstå vad som händer i min Klient/Atlets rörelse/idrott. Så oavsett om det är en löpare, skidåkare, simmare, hockeyspelare, cyklist o.s.v. vill jag ha en så pass god förståelse som möjligt för att ge min Klient den optimala resan för resultat. VEM är det jag ska träna, Varför applicerar jag den tekniken, Hur gör jag tekniskt sätt. Tankeprocessen bygger på lagar som hjälper mig att lägga  strategier som slutligen mynnar ut i analys, prestation, rehab/prehab om så krävas och framförallt träning. Kontentan blir att med Konditionsidrotts bredd, på så många olika idrotter, ger mig en kunskap som jag saknade innan.

161112_ept_erikw20161112_0051
161210_ept_carl20161210_0083
161127_ept_fredrik20161127_0044

Nu när vi är inne i sista modulen tänker jag ge mig på lite av en sammanfattning av tiden som student med Konditionsidrott. Det finns många fina höjdpunkter men en av dom finaste stunderna var längdskidåkningen. Vädret var fantastiskt den dagen ute på vackra Bosön med 30cm nyfallen snö och solsken.

Lägg där till den fantastiska Coachen vid namn Erik Wickström som på en tålmodigt och pedagogiskt sätt försökte hjälpa en stackars hockeyspelare att staka sig fram. Efter denna dagens slut får jag även medge att det även såtts ett frö för att fortsätta ta sig fram på flacken.

Vill även passa på att gratulera vår utbildningsansvarige till sin förstfödda son. När vi fick våran Hjalmar(4) så sa vår omgivning -"det är nu livet börjar". Jag själv skulle vilja säga något mer likt -"nu börjar ett annat liv"

Må väl min Vänner,

Niklas Andersson

Foto: Sofie Lanto

Lämna en kommentar